top of page

Om vår bok

The chef and his wife kissing
The creators of the book hugging together in their yard.

FÖLJ MED PÅ VÅR RESA TILL DET ITALIENSKA LIVET

Jag och Carina är ett team på alla nivåer.

Vi har dagligen arbetat sida vid sida i våra kök under 35 år, samtidigt som vi byggt upp en familj med tre underbara barn och en hund. Jag kan inte tänka mig en dag utan min hustru.

Vi är välkända f.d. restauratörer, kockar, vinmakare och konditorer från Stockholm. Tidigare drev vi Restaurang Prinsen i Stockholm mellan 1986 och 2016. De sista åren byggde vi upp en större koncern med 14 prisade restauranger under vårt paraply.

The couple of chefs hugging and smiling

En dag i slutet av 2016 gjorde vi ett lappkast i livet. Barnen hade lämnat boet. Plötsligt stod vi ensamma med en längtan efter nytt liv. Vi sålde allt ägande i våra restauranger. Vi packade bilen med det viktigaste, tog med oss hunden och styrde mot Italien.

På landsbygden i Marche mitt i ett böljande naturskönt landskap hittade vi vår egendom på en kulle. Här startade vi ett exklusivt boutiquehotell med en liten restaurang. I dag producerar vi egen olivolja, såser, marmelader och en fantastisk egen limoncello.

I stället för att servera 1000-tals tallrikar dagligen skapar vi i dag för första gången vår egen gastronomi av lokala råvaror till 10 – 20 gäster per dag.

Här fick vi lusten att skriva en bok om längtan efter smaker och råvaror.

Nu serverar vi vår själ på tallriken.
Och det är dessa recept du finner i vår bok.

Carina & Peter 

bottom of page