top of page

Dream Team

The chef with the butcher inside the butchery, showing to the camera a piece of raw steak.
Couple hugging

Jag och Carina är ett team på alla nivåer. Vi har dagligen arbetat sida vid sida i våra kök under 35 år, samtidigt som vi byggt upp en familj med tre under-bara barn och en hund. Jag kan inte tänka mig en dag utan min hustru. Vi är välkända restauratörer, kockar, vinmakare och konditorer från Stockholm som nu bor och verkar i Italien. Vi har ödmjukt mottagit flera priser – så som årets restaurang vid tre tillfällen. 2006, ”Bengt Wedholms Gastronomiska pris” och 2007 belönades vi med en Bib Gourmand (under vår regi), för Restaurang Prinsen i Guide Michelin. Vi har gett ut kokböcker och lagat mat på TV och vi har många års erfarenhet av den italienska landsbygden. Vi har producerat både olivolja och vin i Toscana. Vi har dessutom spenderat 35 år på världens främsta restauranger, i deras kök för att lära oss hemligheterna bakom den bästa pastan, risotton och den äkta italienska gastronomin. Vi har tränat med de bästa kockarna i Italien och lärt oss mormors knep på lokala trattorior. Här, på vår vackra kulle i Marche, fick vi lusten att skriva en bok om längtan efter smaker och råvaror, som vi alltid återkommer till.

Couple hugging

Joachim Lundgren är flerfaldig belönad reklam och redaktörsfotograf med bas i Stockholm. Han arbetar med uppdrag över hela världen för ett stort antal svenska och internationella kunder. Joachims utbildning som krigskorres-pondent har bl.a. givit honom uppdrag för den svenska Försvarsmakten.

Hans studier vid Berghs School of Communication och Poppius, den äldsta journalistskolan i Skandinavien, skolade honom till dokumentärfotograf, som inneburit att han arbetat i internationella krigshärdar i Kashmir, Afghanistan, val i Sydafrika, vardagen i Nordkorea och många andra sociala och miljömässiga utsatta områden, som sträcker sig över många världsdelar. Prisad för sin förmåga att fånga och kommunicera komplexa berättelser började ledande varumärken och företag att engagera Joachim att hjälpa dem att utveckla sina kommer-siella kampanjer och visuella strategier. Joachim har fått mycket erkännande för sitt arbete, bland annat flera Picture of the Year-priser i Sverige och Norge samt Euro Press Photo Award och Picture of the Year International (POYI-utmärkelsen).

Joachim Lundgren photo talking with another person

Nikko Amandonico är en prisad art director, formgivare och illustratör. Under åren har han belönats med 16 guld och 15 silver av Art Directors Club i Sverige, Italien och Europa, samt blivit nominerad 95 gånger. Exempel på Nikkos kundklientel genom åren är: SJ, Kosta Boda, Sony, Gul&Blå, Tor Line, Fiorucci, Wrangler Jeans, Levi’s Jeans, Aprilia, Maserati, MTV, Max Alto, Kartell, Dobber Jeans, Zorlù Hemtextil, IKEA, Benetton och Sisley. Nikko har även skrivit och formgett flertal kokböcker som hyllar italienska maträtter såsom pizza och pasta, samt och gastronomin i Parma. Han har också varit art director för kokböcker gjorda för Ikeas och för Monica Ahlberg. Nikko är bosatt i Parma.

Nikko Amandonico Portrait picture.
Nikko Amandonico Portrait picture.

Ilaria Gibertini är formgivare, illustratör och industri-designer. Hon har arbetat som Nikkos högra hand genom åren. Exempel på Ilarias kundklientel är Barilla, Coin, Davines, Lavazza, Mandarina Duck, Sisley fashion och Unidet Pets. Hon har genom åren med-vekat i olika utställningar - exempelvis "the new Italian Desihn som visades på Triennale di Milano, Madrid, Istanbul, Pechino, Nantou, Biblbao och San Fransisco.

Ilaria Gibertini Portrait picture.

Milena Bergquist är journalist, redaktör, författare och kommunikatör. Milena och Peter träffades redan på 1990-talet då de jobbade tillsammans med Prinsens kokbok. Milena har publicerat över 20 böcker, bland annat Hirams bästa kokbok och Hirams gröna, Natur & Kultur. Milena har bearbetat Peters recept och texter. ”Jag söker kvalitet och passion i alla olika former och yttringar". Det kan handla om mat, städer, trädgårdar, konst och hantverk.

Milena Bergquist Portrait picture.

"Ett bra team kännetecknas av god kommunikation, förtroende, respekt, ansvarstagande och en positiv attityd."

bottom of page